Mediana išče nove moči. več tule.

ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

Drugostopenjska žirija

Žirijo sestavljajo ugledni strokovnjaki s področja marketinga, raziskav, medijev, svetovalnih podjetij in s področja družbene odgovornosti.

Petra Čadež, MBA

Petra Čadež, MBA

 

Petra Čadež ima 25 let mednarodnih izkušenj na področjih strategij, marketinga, upravljanja blagovnih znamk in komuniciranja.

Svojo poslovno pot je začela v agencijskem svetu, najprej v študentskih letih na agenciji Pristop in kasneje vodila oddelek za odnose z javnostmi na agenciji Formitas BBDO.

Od leta 2000 – 2017 je v Skupini Telekom Avstrija zavzemala različne vodilne položaje na mednarodnih trgih. Konec leta 2000 je postala Vodja službe za tržno komuniciranje na Si.mobilu. Leta 2004 na Dunaju prevzame vodenje sektorja za Produkte in Storitve v skupini Mobilkom Austria. Konec leta 2006 jo pot vodi v Beograd, kjer postane Direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in tržne raziskave v podjetju Vip mobile, ki je del skupine Telekom Austrija. Konec leta 2009 prevzame vodenje Sektorja za tržno komuniciranje v hrvaškem podjetju Vipnet, ki je prav tako član skupine Telekom Avstrija. Leta 2011 se vrne na Dunaj, kjer postane Direktorica Blagovnih znamk skupine Telekom Avstrija, odgovorna za vse blagovne znamke na sedmih trgih skupine. Leta 2015 nadaljuje svojo pot znotraj skupine kot Direktorica Sektorjev za komuniciranje za tržišči Srbije in Slovenije.

Leta 2017 se poda na samostojno pot in kot svetovalka za marketing deluje s številnimi podjetji v Sloveniji, od zagonskih podjetij do velikih korporacij.

Z decembrom 2017 prevzema mesto Direktorice marketinga v SPP Delikatesni namazi v Atlantic Grupi, na katerem je še danes. S svojo ekipo je zadolžena za upravljanje blagovnih znamk Argeta, Bakina Tajna in Montana.

Petra Čadež je zelo aktivna tudi v razvoju stroke, kjer sodeluje z izobraževanji, mentoriranjem, kot članica mednarodnih žirij. Je predsednica Upravnega odbora Društva za Marketing Slovenije in bivša članica Upravnega odbora Slovenske Oglaševalske zbornice.

Na svoji poslovni poti je s svojimi ekipami prejela številne nagrade na različnih oglaševalskih festivalih v regiji, med drugim tudi nagrado IABC Gold Quill in več kot 15 nagrad Effie.

doc. dr. Urška Tuškej Lovšin

doc. dr. Urška Tuškej Lovšin

 
 

dr. Urška Tuškej Lovšin, je docentka na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Poučuje predmete s področja marketinga in tržnega komuniciranja, ki se osredotočajo na integracijo tržnega komuniciranja, psihologijo porabnikov, tržno raziskovanje in strateško načrtovanje tržnih komunikacij.

Glavna področja njenega raziskovanja obsegajo področje marketinga, znotraj katerega se osredotoča na preučevanje upravljanja tržnih znamk, vedenja porabnikov, odnosov med potrošniki in znamkami ter integriranega tržnega komuniciranja. S področja marketinga je v soavtorstvu izdala več znanstvenih prispevkov, ki so objavljeni v mednarodnih znanstvenih revijah, kot so Journal of Business Research, Journal of Product and Brand Management, Public Relations Review in Baltic Journal of Management. Leta 2016 je skupaj s soavtorjema za članek “The role of consumer-brand identification in building brand relationships” prejela nagrado Emerald Citations of Excellence, ki jo založniška skupina Emerald Group Publishing podeljuje najvplivnejšim in največkrat citiranim prispevkom na področjih poslovnega managementa, financ, poslovodstva, ekonomije in marketinga. Za prispevek “Consumers’ identification with corporate brands: brand prestige, anthropomorphism and engagement in social media” je leta 2018 skupaj s soavtorjem prejela nagrado Emerald Literati award za odličnost in izjemen doprinos k znanosti. Prejela je tudi nekaj nagrad za recenzentsko delo.

Pred začetkom dela na Fakulteti za družbene vede je Tuškej Lovšin več let delovala tudi v praksi, in sicer v agenciji Formitas BBDO, sodelovala pa je tudi pri pripravi izobraževanj za slovenska podjetja z zasebno poslovno šolo BrandBusinessSchool. Za delovanje v praksi je kot članica agencijske ekipe prejela več nagrad, med drugim nagrade na tekmovanjih Warc, Effie Slovenia, SOF in AmCham. Leta 2019 je bila članica prvostopenjske žirije za nagrado Effie Slovenija in kasneje še članica prvostopenjske mednarodne žirije za European Effie Awards.

Miha Mermal

Miha Mermal, BTC

 

Miha Mermal je izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v BTC d.d. Že od samega začetka delovanja v družbi BTC je njegova pot povezana s trajnostno odgovornostjo in projekti, s področja okoljske in družbene odgovornosti. V letu 2014 je prevzel vodenje trajnostnega razvoja in razvil blagovno znamko Misija: Zeleno, s katero družba BTC uresničuje projekte s področja energetske učinkovitosti, povečevanja zelenih površin, trajnostne mobilnosti, krožnega gospodarstva in inovativnosti. Na področju marketinga je z razvojem in uresničevanjem smele marketinške strategije prepoznavnost družbe BTC ter blagovne znamke BTC City v zadnjih letih okrepil tako v lokalnem kot tudi mednarodnem okolju.

Pri delu stavi na proaktivno sodelovane in dialog z vsemi deležniki. Zelo ceni ekipno delo, transparentno komunikacijo in zavzet pristop sodelavcev do uresničevanja trajnostnih ciljev. Pomembna mu je podjetnost, inovativnost in drznost na eni strani ter trajnostnost, odprt dialog, transparentnost, medgeneracijsko sodelovanje in etičnost na drugi strani.