ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

O PROJEKTU

Na Inštitutu Mediana prepoznavamo potrebo po večji prepoznavnosti pomena raziskav, sploh na področju trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti, ter po spodbujanju mladih za vstop v raziskovalni svet. V letu 2022 smo zagnali projekt Mediana – Rising Future, v katerem smo mlade, ki so si želeli nadgraditi svoje znanje na področju trženjskih raziskav, postavili v čevlje raziskovalcev. Pod strokovnim mentorstvom in s finančno investicijo Mediane so izvajali raziskave ter tako pomembno prispevali k znanju o najrazličnejših trajnostnih tematikah. Še več o zaključku 1. sezone Rising Future si lahko preberete TU.

V letu 2023 s projektom Rising Future nadaljujemo, tokrat še bolj povezovalno in izobraževalno. Ponovno bomo pod okriljem projekta združili mlade, ki jih zanima področje trženjskih raziskav, podjetja, ki so usmerjena v družbeno odgovornost, medije in Inštitut Mediana kot strokovnega partnerja. Partnerska podjetja bodo na temo družbene odgovornosti pripravila svoje izzive, na katere bodo študenti – mladi raziskovalci odgovorili z raziskovalnimi predlogi. S tem bodo partnerskim podjetjem omogočili napredovanje pri delovanju na področju družbene odgovornosti. Na ta način bodo pridobili izkušnje v resničnem svetu, na resničnih izzivih in z resničnimi naročniki, kar je za sodelujoče mlade raziskovalce izredna priložnost tako za učenje, rast in razvoj, kot tudi mreženje in nabiranje izkušenj za obdobje po zaključku študija.

Spomladi bodo mladi raziskovalci in predstavniki partnerskih podjetij vabljeni na hekaton, kjer bodo deležni izobraževanj in delavnic o trženjskih raziskavah, različnih metodah uporabe podatkov, novih pristopih, uporabi umetne inteligence in še in še. Hekaton bo tudi odlična priložnost za mreženje in zasnovo optimalnih raziskovalnih načrtov v sodelovanju z naročniki.

Zunanja neodvisna žirija bo med raziskovalnimi načrti izbrala raziskovalca, ki bo najbolje odgovoril na raziskovalni izziv svojega naročnika in s tem postal zmagovalec Rising Future 2023. Zmagovalec bo svoj raziskovalni načrt realiziral v praksi pod mentorstvom Mediane.

Inštitut Mediana tudi v 2. sezoni projekta krije vse stroške projekta Mediana – Rising Future, kar vključuje izvedbo raziskave zmagovalca projekta. Eno od sodelujočih podjetij bo tako deležno pro-bono raziskave, izvedene po najvišjih raziskovalnih standardih, s čimer bo opolnomočeno za nadaljnje korake na področju družbene odgovornosti.

Sodelovanje za mlade raziskovalce je brezplačno, podjetja in organizacije pa prispevajo nizko pristopnino.

Če se želite prijaviti k sodelovanju ali potrebujete več informacij, lahko to storite preko SPLETNEGA OBRAZCA ali nam pišete na masa.muster@mediana.si.

Rising Future logo

»Če sem pred dvema letoma idejo za Rising Future plašno pahnila v udejanjanje, se na začetku druge sezone ponosno oziram na zadovoljne partnerje, uspešna dela študentov in novo energijo na Mediani. Neskromno priznam, da so naša finančna vlaganja presegla vse načrte. Vendar, družbena odgovornost in trajnost ne moreta enkrat biti, drugič ne biti. Zato nadaljujemo.«

Janja Božič Marolt
Janja Božič Marolt, Predsednica Mediane
Designer

»Z zadovoljstvom gledam nazaj, na Rising Future 2022, z optimizmom pa naprej v novo sezono. Tudi letos bomo letos z obstoječimi in novimi partnerji ter novimi mladimi talenti ponovno spisali uspešno zgodbo o družbeni odgovornosti, ki bo v zadovoljstvo in korist vseh vpletenih.«

Maša Muster
Maša Muster, nosilka projekta Mediana – Rising Future
Designer

»Hvaležna vsem sodelujočim doslej, pogumno izjavljam, da bomo v celoti finančno pokrili izvedbo zmagovalnega projekta RF 2023. Trajnostni projekt bo še bolj dinamičen, bolj aktualen, bolj privlačen, vse z istim ciljem: dati priložnost mladim, jih opolnomočiti na realnih primerih partnerskih podjetij in prispevati k razvoju kvalitetnih trženjskih raziskav, vse za boljši danes in jutri za družbo in svet.«

Janja Božič Marolt
Janja Božič Marolt, Predsednica Mediane
Designer

»Ideja hekatona je zrasla iz sodelovanja z mladimi raziskovalci iz pretekle sezone. Veselim se priložnosti povezovanja vseh vpletenih z namenom druženja, izobraževanja ter ustvarjanja odličnih idej na nov, inovativen način.«

Maša Muster
Maša Muster, nosilka projekta Mediana – Rising Future
Designer

Deli: