Mediana išče nove moči. več tule.

ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

Prvostopenjska žirija

Žirijo sestavljajo ugledni strokovnjaki s področja marketinga, raziskav, medijev, svetovalnih podjetij in s področja družbene odgovornosti.

Mitja Tuškej, strateg in partner, Formitas

Mitja Tuškej, FORMITAS

 
 
 

Mitja Tuškej je pomemben člen ekipe Formitasa že skoraj 30 let. Dolga leta je Formitasov strateg tržnih znamk. Strokovnost, analitika in poglobljeni vpogledi v znamke in potrošnike so njegova specialnost. Dokaz da veliko ve in zna sta tudi njegovi dve knjigi. Prva »Brez frendov ni brendov« je bila proglašena za marketinško knjigo leta 2015, druga »Hokus pokus: fokus«, ki je izšla leta 2019 prav tako velja za odlično delo o znamčenju.

Verjame v kakovostno raziskovanje, ki je njegov temelj za vsako dobro strategijo. Pri svojem delu je razvil več originalnih raziskovalnih metod, ki jih aktivno vklaplja v svoje delo.

Kot soavtor in sokreator projekta Štartaj Slovenija, ki je svojo uspešnost dokazal z Zlatim Effie-jem, je še posebej ponosen na posebno Medianino Effie nagrado za najboljšo uporabo podatkov.

Maja Ambrož, vodja tržnega komuniciranja v AMZS d.d.

Maja Ambrož, AMZS

 
 
 

Maja Ambrož je vodja tržnega komuniciranja v AMZS d.d., ki jo vodi vodilo: »Kar počneš s srcem, ima smisel.« Magistrica poslovnih ved stavi na učinkovitost, ciljno naravnanost, agilnost, neguje dobre odnose, je povezovalna, išče nove načine ter drugačnost, kar s pridom uporablja pri vodenju in upravljanju blagovnih znamk. Nekoč turistična vodnica je svojo marketinško pot začela leta 2006 v Tosami, kjer je razvila povsem novo, takrat precej revolucionarno linijo izdelkov za ženske Natura Femina. Sledilo je upravljanje in uvajanje blagovnih znamk v FMCG segmentu, pa izdelkom za posebne zdravstvene namene, kjer se je pobližje spoznala še s svetom farmacije. Zadnja leta ostaja zvesta rumeni, najprej kot vodja marketinga v Medexu, zdaj v svetu storitev, ki jih AMZS opravlja in razvija za varnejšo mobilnost sedanjosti in prihodnosti.

Z visoko cenjenimi vrednotami stavi na učinkovitost timskega dela, družbeno odgovornost in verjame, da je prav delati in deliti dobro. Z odločnostjo pove, da so po njenem v podjetjih komunikatorji prav vsi (vodstvo, PRovci, marketingaši, kadrovniki …). Ko stopijo skupaj za višje dobro, potem soustvarjajo družbo prihodnosti. Ker verjame v kolektivno moč in svoj prispevek komunikacijski sferi, je z veseljem sprejela pobudo in zasedla žirantsko mesto.

Dali Bungič, direktorica skupine Luna/TBWA

Dali Bungič, Luna/TBWA

 
 
 

Dali Bungič vodi eno največjih in najuspešnejših komunikacijskih družb v Sloveniji, skupino Luna\TBWA. Leta 2016 je postala direktorica agencije Luna\TBWA, leto kasneje pa je prevzela odgovornost tudi za medijski družbi OMG in OMD in s tem vodenje celotne skupine.

Preden je stopila na čelo agencije Luna\TBWA, je v njej vodila poslovno strateški oddelek in s tem komunikacijske projekte za največja in najuglednejša slovenska ter mednarodna podjetja. Projekti, ki jih je vodila, so prejeli številne domače in mednarodne komunikacijske nagrade, tako za ustvarjalnost kot za učinkovitost komunikacije. Pod njenim vodstvom je agencija Luna\TBWA postala najučinkovitejša komunikacijska agencija v Sloveniji, saj je osvojila kar pet slovenskih nagrad Effie ter prestižno evropsko nagrado EuroEffie.

Dali Bungič aktivno deluje v strokovnih in gospodarskih združenjih kot so Slovenska oglaševalska zbornica, Društvo za marketing Slovenije, AmCham ter Britansko slovenska gospodarska zbornica, v kateri je tudi članica upravnega odbora