Mediana išče nove moči. več tule.

ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

ŠPORTNA LOTERIJA, PRIJATELJ PROJEKTA RISING FUTURE

Športna loterija logo

 

Športna loterija je največji ponudnik športnih stav v Sloveniji. V svoji ponudbi zajema napovedi, e-igre, virtualne igre in srečke. Športna loterija je podpisnica Standardov odgovornega prirejanja iger na srečo, v sklopu katerih se zavezuje družbeno odgovornemu prirejanju iger na srečo in vzpostavljanju ravnovesja med dobičkom, pričakovanji in željami igralcev ter vzdrževanju javnega reda, predvsem preprečevanju zasvojenosti z igrami na srečo in uveljavljanju zaščite občutljivih skupin.

V svojem delovanju je zavezana izvajanju iger kot dejavnosti posebnega družbenega pomena. Poleg tega, da se potrošnikom zagotavlja varna in uravnotežena ponudba iger na srečo, pomeni ta dejavnost edinstven vir sredstev za invalidske, humanitarne in športne organizacije.

Luka Steiner, Predsednik uprave, Športna loterija

Luka Steiner, Športna loterija

 

Zakaj ste se na Športni loteriji odločili, da postanete prijatelj projekta Mediana – Rising Future?

V poslovni sodobnosti je pomembno, da se informirano odločamo, da se odločamo tudi na podlagi raziskav, podatkov… Z Raziskovalnim institutom Mediana smo na različnih področjih že večkrat uspešno sodelovali. Gre torej za logično nadgradnjo sodelovanja, kjer lahko z zaupanja vrednim, uglednim partnerjem, spoznavamo pogled mladih na raziskave, pomen in tolmačenje podatkov ter na razumevanje različnih panog. To nam kot podjetju, ki se lahko na trgu znajde ali kot zaposlovalec ali kot nekdo, ki išče specifične kompetence, prinese številne prednosti: postajamo bolj prepoznavni, bolje spoznavamo, kaj za mlade predstavlja osrednje izzive in nenazadnje, kot zaposlovalec lahko na ta način izbiramo med možnostmi, ki so za podjetje najboljše. Gre za trajnostni pristop k izgradnji ugleda, poznavanja in sodelovanja na vedno bolj dinamičnem in nepredvidljivem trgu dela in znanja. Glede na stanje, v katerem se nahajamo, pa to pomeni veliko konkurenčno prednost.

Kaj bi vi sporočili študentom – mladim raziskovalcem, ki bodo sodelovali v projektu? Jim lahko ponudite kakšen dober nasvet kot popotnico na njihovi poti v svet raziskav ter družbene odgovornosti?

Podatki, številke, izsledki raziskav niso omejitve za kreativnost ampak podlaga za kreativnost. V poslovnem vsakdanu je potrebno sprejeti številne, različne odločitve, zato je informirano, s podatki podprto odločanje, potrebno in zaželeno. Tudi strategije na področju družbene odgovornosti niso izjema. Torej, pripomogli boste k rešitvi pomembnega izziva. Poznavanje področja, na katerega se bo raziskava nanašala, je zelo pomembno, zato je vredno nameniti čas spoznavanju področja. To je kot dober trening v športu, vedno je nagrajen z dobrim rezultatom.