Mediana išče nove moči. več tule.

ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

Žirija

Žirijo sestavljajo ugledni strokovnjaki s področja visokega šolstva, raziskovanja in trajnosti.

Barbara Čater

Barbara Čater

 

Dr. Barbara Čater je redna profesorica za področje trženja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Poučuje predmete Trženjsko raziskovanje, Medorganizacijsko trženje in Ravnanje s ključnimi kupci. Poleg tega sodeluje kot mentorica za raziskovalne projekte na programu IMB in kot mentorica za svetovalne projekte na programu MBA. Kot gostujoča profesorica in raziskovalka je delovala na Tehnični univerzi Chemnitz ter Univerzi v Regensburgu v Nemčiji.
Raziskovalno se ukvarja z medorganizacijskim trženjem, predvsem z odnosi med podjetji ter odnosi v delitveni ekonomiji, sprejemanjem tehnologij industrije 4.0 v podjetjih in trajnostnimi inovacijami, največ časa pa namenja proučevanju trajnostnih strategij podjetij. Je soavtorica Trajnostnega poslovnega indeksa (TPI), ki meri trajnostno usmerjenost podjetij v Sloveniji. S kolegi z raziskovalnega programa Izzivi vključujočega in trajnostnega razvoja v prevladujoči paradigmi ekonomskih in poslovnih znanosti, ki ga financira ARIS, celostno spremljajo trajnostno poslovanje podjetij.
Rezultate svojega raziskovalnega dela je objavila v revijah, kot so Journal of Business Research, Industrial Marketing Management, Journal of Business & Industrial Marketing, Journal of Small Business Management, Business ethics, the environment & responsibility, Service Industries Journal, Journal of East European Management Studies in drugih.

Ladeja Godina Košir

Ladeja Godina Kosir

 

Mag. Ladeja Godina Košir je ustanoviteljica in direktorica Circular Change ter sopredsedujoča Evropski platformi za krožno gospodarstvo ECESP v Bruslju. Na področju krožne transformacije sodeluje z vladami in različnimi organizacijami od Latinske Amerike do Skandinavije. Je soavtorica kažipotov prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije, Srbije, Črne Gore, Kosova in Čila. Kot moderatorka in predavateljica letno nastopi na več kot 60 konferencah po vsem svetu. Njeni strokovni prispevki so objavljeni v številnih mednarodnih publikacijah ter treh znanstvenih knjigah založbe Springer, redno predava (gostujoča predavateljica v Doshisha University, Japonska), je članica različnih mednarodnih odborov in žirij. Je prejemnica številnih domačih in mednarodnih nagrad – leta 2018 je bila finalistka globalne nagrade Svetovnega gospodarskega foruma za krožno voditeljstvo, 2020 pa postala nosilka naziva »Evropska ženska prihodnosti« (»EUWOMAN4FUTRE).

Bart Stegeman

 

Bart Stegeman je slovenski orkestrator za prehod v krožno gospodarstvo in preobrazbo vrednostnih verig pri EIT Climate KIC. Odgovoren je za uvajanje sistemskih inovacij za slovenski prehod v krožno, regenerativno in nizkoogljično gospodarstvo. S svojimi bogatimi izkušnjami na področju kompleksnih dobavnih verig in digitalizacije povezuje potrebe slovenskega okolja z aktualnimi regionalnimi in evropskimi izzivi.