Mediana išče nove moči. več tule.

ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

MLADOSTNA ENERGIJA, ZANOS IN DELOVNA VNEMA: ODLIČEN DAN NA MEDIANA – RISING FUTURE HEKATONU 2023

20230512 rf hekaton 2023 06

Mediana – Rising Future je projekt, ki pod okriljem trajnostnega napredka združuje Inštitut Mediana, mlade, ki se želijo preizkusiti na področju raziskav, partnerska podjetja, ki prepoznavajo pomen napredkov na področju trajnosti ter medije, ki skrbijo za večjo prepoznavnost in s tem pomen samega projekta. Sodelovanje vseh navedenih je ključno za soustvarjanje boljše in lepše prihodnosti. V letu 2023 smo na Inštitutu Mediana projekt želeli zastaviti povezovalno, zato je bil osrednji dogodek prav Mediana – Rising Future hekaton, ki je potekal 11. maja 2023 v Hotelu Slamič v Ljubljani.

Čeprav je jutro na dan hekatona prineslo kislo vreme, to ni pokvarilo vzdušja udeležencev, ki so se že navsezgodaj zbrali v Hotelu Slamič v pričakovanju druženja, povezovanja, izobraževanja ter skupnega dela na raziskovalnih izzivih s področja trajnosti, ki so jih pripravila partnerska podjetja. V 2. sezoni Mediana – Rising Future 2023 so naši partnerji podjetja Carglass, Elan, Incom – Leone, Lidl Slovenija, LUNA\TBWA, Merkur, Riko, Spar Slovenija, Telemach, Zavarovalnica Triglav ter Zagovornik načela enakosti Republike Slovenije. Zlati prijatelj projekta Mediana – Rising Future 2023 je Športna Loterija. Vsem partnerjem se zahvaljujemo za zaupanje, pa tudi čas in izkušnje, ki so pomembno prispevali k uspehu hekatona.

Po zajtrku so se v dopoldanskem delu po uvodnem nagovoru predsednice Mediane, Janje Božič Marolt, zvrstila predavanja ekipe Inštituta Mediana, ki so udeležencem pomagala pridobiti novo znanje s področja raziskav ali le osvežiti vse, kar so že vedeli. Katarina Muha je udeležencem predstavila, kako se raziskovalnega procesa lotimo in na kaj vse moramo biti pozorni ob pripravi raziskovalnih načrtov. Sledila je Urška Filipič, ki je odprla škatlo z raziskovalnimi orodji ter izpostavila njihove prednosti, omejitve ter kombiniranje različnih raziskovalnih pristopov. Maša Muster je spregovorila o kvalitativnih pristopih v raziskavah, Žiga Mekiš Recek pa o kvantitativnih pristopih. Sledili sta predstavitvi Medianinih orodij Mediana TGI, ki ga je predstavil Janez Jereb, ter Mediana IBO, o katerem je spregovorila Irena Setinšek. Zaključni govorec dopoldanskega dela je bil Andraž Tori, izvršni direktor produkta pri podjetju Outbrain z izjemnim predavanjem o umetni inteligenci, ki je navdušilo občinstvo.

Po premoru za kosilo je udeležence pozdravil g. Luka Steiner, predsednik uprave Športne loterije, ki je poudaril pomen zasledovanja trajnostnih ciljev v zaokroženem delovanju vsakega podjetja, pa tudi pomen raziskav za uspešno poslovanje in pametno upravljanje podjetij.

V popoldanskem delu smo mlade raziskovalce, ki jih je letos kar dvanajst in prihajajo iz najrazličnejših študijskih programov, tako družboslovnih kot naravoslovnih, ter iz celotne Slovenije, povezali z njihovimi novimi naročniki – partnerskimi podjetji Mediana – Rising Future. Vsak od mladih raziskovalcev je prejel izziv s področja trajnosti za svojega naročnika. Nato pa so v ekipah s predstavniki podjetij naslednjih nekaj ur preživeli ob pripravi optimalnih raziskovalnih načrtov, s katerimi so začrtali smer raziskovalnega procesa, ki bi po njihovem mnenju odgovorila na naročnikove izzive.

V poznih popoldanskih urah smo hekaton zaključili ob neformalnem druženju in mreženju mladih raziskovalcev, predstavnikov podjetij in ekipe Inštituta Mediana.

Mladi raziskovalci imajo zdaj še dva tedna časa, da do potankosti izpilijo svoje raziskovalne načrte, ki jih bo nato ocenila zunanja neodvisna žirija. Že prav kmalu bomo tako dobili zmagovalca Mediana – Rising Future 2023, ki bo v poletnih mesecih pod strokovnim vodstvom in s finančno investicijo Inštituta Mediana svoj odličen raziskovalni načrt prenesel tudi v prakso.

V ekipi Inštituta Mediana se zahvaljujemo partnerskim podjetjem in mladim raziskovalcem za vso vnemo, pozitivno energijo, odlična vprašanja in radovednost, brez katerih bi bil Mediana – Rising Future 2023 hekaton osiromašen. Upamo, da vam je bilo druženje prijetno in ste domov odšli bogatejši za nova znanja ter nov zagon v jadrih trajnostnega delovanja in poslovanja.

Deli:

Aktualno