ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

MEDIANA NA WEEKEND MEDIA FESTIVALU

20211011 Weekend Media Festival Rovinj 2021 01

Na 14. Weekend Media Festivalu, ki je v Rovinju potekal med 23. in 26. septembrom 2021, je Inštitut Mediana organiziral panel na temo družbene odgovornosti v regiji. Z naslovom »Živimo život danas za sutra« oziroma Danes življenje živimo za jutri smo želeli opozoriti na to, kako naša današnja dejanja vplivajo na to, kakšen svet oblikujemo za prihodnost.

V panelu so sodelovali ugledni posamezniki, ki s svojim delovanjem že spreminjajo svet na bolje: Vlatka Kamenić Jagodić (Sektor marketinga in korporativnih komunikacij, Končar), Mitja Tuškej (Formitas Group), Iva Djurković (direktorica LUNA/TBWA, OMD), Dušan Lukič (Vodja projekta New Mobility, Porsche Slovenija) ter Janja Božič Marolt, ustanoviteljica in predsednica Inštituta Mediana.

Sodelujoči so skozi primere dobre prakse v svojih podjetjih ter s svojimi naročniki prikazali, da je govoriti o družbeni odgovornosti enostavno, realizirati uspešne projekte, ki resnično spreminjajo korporativno krajino, pa nekaj povsem drugega. Predstavljen je bil tudi projekt Mediana – Rising Future, ki v letu 2021 predstavlja ključni razvojni projekt Inštituta Mediana na področju družbene odgovornosti. Sodelujoči strokovnjaki so za projekte s področja e-mobilnosti, podjetništva, trgovine, energetike, kreative ter raziskav trgov delili ne le dobre strani in uspehe, ampak tudi skrivnosti, ovire in napake, s katerimi so se soočali pa poti do realizacije projektov.

Strokovni panel je svojo diskusijo zaključil pozitivno z mislijo, da morda res ne obstaja en recept za vse, vsekakor pa obstaja recept za vsako organizacijo, ki želi v svoje poslovanje vpeljati projekte družbene odgovornosti in s tem prispevati k boljšemu jutri.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Deli:

Aktualno