ZLATI PRIJATELJ

SREBRNI PRIJATELJ

BRONASTI PRIJATELJ

ZNANI SO FINALISTI MEDIANA – RISING FUTURE

mreza

V prvi fazi projekta so študenti – mladi raziskovalci v preteklih mesecih pripravili raziskovalne načrte, s katerimi so želeli odgovoriti na izzive sodelujočih podjetij s področja družbene odgovornosti. Žirija v zasedbi Mitja Tuškej (strateg in partner, Formitas skupina), Dali Bungič (direktorica skupine LUNA/TBWA) ter Maja Ambrož (vodja tržnega komuniciranja, AMZS) je raziskovalne načrte ocenila in izbrala tri finaliste. To so Maja Edelbaher Ebert (naročnik Big Bang), Lucija Karnelutti (naročnik Spar Slovenija) ter Žiga Mekiš Recek (naročnik Pivka Perutninarstvo).
Vsi trije študenti bodo pod mentorstvom strokovne skupine raziskovalcev na Mediani ter s finančnimi investicijami Mediane svoje načrtovane raziskave tudi izvedli. S tem bodo pridobili neprecenljive izkušnje na področju trženjskih raziskav, verjamemo pa, da bodo z rezultati raziskav pripomogli tudi svojim »naročnikom«, torej partnerskim podjetjem, za katere so pripravili načrte.
Mlade raziskovalce smo povprašali o njihovih dosedanjih izkušnjah ob sodelovanju v projektu ter pričakovanjih za prihodnje mesece, v katerih jih čaka kar precej dela in izzivov.

MAJA EDELBAHER EBERT, študentka dodiplomskega študija Digitalni marketing (Gea College)

Maja Edelbaher Ebert

 
 
 

Uvrstili ste se med finaliste Rising Future. Kaj pričakujete, da bo prineslo nadaljevanje projekta?

Pričakujem, da bo nadaljevanje projekta prineslo kar nekaj resnega dela. Pripravljena sem tudi na kakšen nepričakovan zaplet oziroma izziv, ki ga bo potrebno spretno rešiti.
Prepričana sem, da bomo z naročnikom in Mediano dobro sodelovali in bomo skupaj prišli do odgovorov, ki jih naročnik išče.

Česa se v zvezi z nadaljevanjem projekta najbolj veselite?

Od vsega začetka sem si iz najbolj želela, da bi prišla med finaliste zato, da bi imela priložnost izvesti raziskavo in s tem videti, kako to dejansko poteka. Nenazadnje pa se izredno veselim novih poznanstev, ki se bodo spletla v času celotnega projekta Rising Future.

LUCIJA KARNELUTI, študentka dodiplomskega študija Mednarodni odnosi, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani

Lucija Karnelutti

 
 
 
 

Kaj pričakujete, da bo prineslo nadaljevanje projekta?

V nadaljevanju projekta pričakujem predvsem veliko novega znanja, povezanega s tem kako ideje iz raziskovalnega načrta spravit v uspešno raziskavo. Če smo imeli do sedaj popolnoma proste roke in domišljijo, nas bo naslednji korak verjetno nekoliko prizemljil in nas do določene mere tudi omejil, kar bo povsem nov izziv, česar se po eni strani zelo veselim.

Česa se v zvezi z nadaljevanjem projekta najbolj veselite? 

Najbolj se zagotovo veselim videti svoj raziskovalni načrt na terenu in v akciji – kot resnična, uspešna raziskava v Sparovih trgovinah. Seveda se veselim tudi samega procesa, ki nas bo pripeljal do končnega »izdelka«, sodelovanja z naročnikom in strokovnjaki na tem področju ter vsega znanja, ki ga bom pridobila tekom tega procesa. Projekt je bil že do sedaj nepozabna in enkratna izkušnja, verjamem da bo nadaljevanje samo še bolj pestro.

ŽIGA MEKIŠ RECEK, študent dodiplomskega študija Psihologija na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani

Žiga Mekiš Recek

 
 
 
 

Kaj pričakujete, da bo prineslo nadaljevanje projekta?

Pričakujem kvalitetno in poučno sodelovanje z Mediano. V izziv mi je razreševati morebitne zaplete, ki bi se lahko zgodili na poti raziskovanja in na tak način morda tudi odkriti nove perspektive za kvalitetno raziskovanje.

Česa se v zvezi z nadaljevanjem projekta najbolj veselite? 

Najbolj se veselim velikega števila podatkov in možnosti ustrezne obdelave le-teh. Veselim se podpore profesionalne statistične ustanove, saj pričakujem, da bo lažje izpeljati ideje, ki so tudi finančno lahko nekoliko zahtevnejše.

Deli:

Aktualno